Нельзя повернуть время вспять

Нельзя повернуть время вспять. Вот почему выбрать так трудно. Надо сделать правильный выбор. Пока выбор не сделан, ВСЕ на свете ВОЗМОЖНО.
«Господин Никто»
Цікаве судження головного героя фільму «Mr. Nobody». Але хто може визначити який вибір вірний а який ні? Категорії типу «якби так сталось» недоречні і не вартують навіть витрати часу на їх проекцію. Історія життя в кожного з нас одна. Можливо свій вибір ми завжди робимо вірний, оскільки не можемо його перевірити, не можемо порівняти з іншим варіантом.
Нажаль, а можливо і на щастя, ми не живемо в комп’ютерній грі, де можна зробити безліч «автосейвів» та пройти гру по новому. А зрештою, це напевно було б нудно. Ще з самого початку гри ми практично напевно здогадуємось про щасливий «хепі енд». Інтриги не існує. Потрібно просто зробити певну послідовність запрограмованих вірних варіантів вибору.
Зовсім інше трапляється в нашому житті, де кожне людське рішення, яким би важким воно не було, в результаті стає вірним і створює нові вихідні умови для подальшої варіативності нашого буття.
Можливо вірніше тоді було б говорити про існування мудрих або дурних рішень. А не вірних чи хибних.
Ось так це подав герой все того ж фільму, згаданого на самому початку: «В жизни каждого из нас каждый день происходит сотня выборов и не бывает их хороших или плохих. Просто каждый из выборов создает другую жизнь, другой неповторимый мир. Но каждая жизнь заслуживает того, чтобы ее прожить, каждая тропа — чтобы быть пройденной». 
 
P.S.: Хто ще не бачив вказаної стрічки раджу переглянути. 2,5 години позитивного настрою гарантовано.

1 коментар

Катерина Вілігорська
Фільм дійсно того вартий. Мої асоціації: youtu.be/LS0zMzjAB9A
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте